Caspar Stalenhoef
Podcasts en teksten
info@casparstalenhoef.nl

Gepubliceerd: 27 oktober 2022 — 15 februari 2023
Podcast: Gooise Museumschatten, tweede seizoen

Opdrachtgever: Collectieportal Gooise Museumschatten
Lengte: vijf afleveringen van gemiddeld 20 minutenElke aflevering vertelt het verhaal achter één museaal voorwerp. Wie heeft het gemaakt? Waar diende het voor? Waar komt het vandaan? Wat zit er voor geschiedenis achter?

Er wordt een keuze gemaakt uit de ruim 2.000 collectiestukken die online staan, op de collectieportal van de samenwerkende musea en erfgoedinstellingen in de regio Gooi & Vecht. Caspar Stalenhoef gaat naar de musea waar de museumschatten bewaard worden, en hij spreekt met de conservatoren die er zorg voor dragen.

Dit seizoen Gooise Museumschatten bevat bijdragen van Jet Boetje (biograaf Anna Singer), Anita Hopmans (RKD), George Laeijendecker (Huizer Museum), Anne van Lienden (Singer Laren), Jan Rudolph de Lorm (Singer Laren), Christian Pfeiffer (voormalig raadslid van de gemeente Weesp) en Marieke van der Velden & Philip Brink (fotograaf & filmmaker).

Dit seizoen Gooise Museumschatten is een vervolg op Gooise Grensverleggers (2021) en Gooise Museumschatten (2021-2022) en is een programma van Laura Grijns.