Caspar Stalenhoef
Podcasts en teksten
info@casparstalenhoef.nl

Gepubliceerd: 26 mei – 8 september 2021
Podcast: Gooise Grensverleggers

Opdrachtgever: Erfgoedfestival Gooi & Vecht 2021
Lengte: 10 afleveringen van 20 tot 30 minuten


Winnaar Culturele Prijs Noord-Holland 2022Een cultureel festival dat deels plaatsvindt tijdens de coronalockdown kan met een podcast alsnog het publiek bereiken. Zeker omdat de afleveringen ook na het festival actueel blijven; ze dienen als kennismaking met de deelnemende musea en erfgoedinstellingen.

Het Gooi staat bekend als een chique regio met veel dure villa’s, maar die zijn gebouwd op een geschiedenis gevormd door vele kunstenaars, uitvinders en wereldverbeteraars. In elke aflevering staat een grensverlegger centraal en spreekt Caspar Stalenhoef met experts van de musea en erfgoedinstellingen waar die grensverlegger thuishoort.

Dit seizoen Gooise Museumschatten bevat bijdragen van Mariëtte Heyning (Dooyewaard Stichting Blaricum), Jan Rudolph de Lorm (Singer Laren), John Exalto (Comenius Museum), Anne van Lienden (Singer Laren), Rik van Wegen (Kasteel-Museum Sypesteyn), Lisette Zijp (Museum Weesp), Eppo van Nispen tot Sevenaer (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid), Stef van Breugel (Museum Hilversum), Joke Reichardt (architectuurhistoricus), Irmgard van Koningsbruggen (Dudok Architectuurcentrum), Diana Kostman (gastconservator Huizer Museum), Maurits Verhoeff (Nescio-kenner), Roby Boes (Singer Laren) en Aaltje van Zweden-van Buuren (Stichting Papageno).