Caspar Stalenhoef
Podcasts en teksten
info@casparstalenhoef.nl

Gepubliceerd: 30 november 2021 — 4 juli 2022
Podcast: Gooise Museumschatten

Opdrachtgever: Collectieportal Gooise Museumschatten
Lengte: 15 afleveringen van gemiddeld 20 minutenElke aflevering vertelt het verhaal achter één museaal voorwerp. Wie heeft het gemaakt? Waar diende het voor? Waar komt het vandaan? Wat zit er voor geschiedenis achter?

Er wordt een keuze gemaakt uit de meer dan 2.000 collectiestukken die online staan, op de collectieportal van de samenwerkende musea en erfgoedinstellingen in de regio Gooi & Vecht. Caspar Stalenhoef gaat naar de musea waar de museumschatten bewaard worden, en hij spreekt met de conservatoren die er zorg voor dragen.

Dit seizoen Gooise Museumschatten bevat bijdragen van Rik van Wegen (Kasteel-Museum Sypesteyn), Pieter Koudijs (Nederlands Vestingmuseum), Jan Rudolph de Lorm (Singer Laren), Lisette Zijp (Museum Weesp), John Exalto (Comenius Museum), Linda Coppens (Muiderslot), Nora Bosscher (Collectie Gemeente Hilversum), Anne van Lienden (Singer Laren), Bjorn Storm (Muiderslot), Jankees Goud (freelance streekdrachtexpert), Marc Prüst (gastconservator Museum Hilversum) en Tom van Nouhuys (Forteiland Pampus).

Gooise Museumschatten is een vervolg op Gooise Grensverleggers en is een programma van Laura Grijns.

Het Reformatorisch Dagblad (11 februari 2022) noemde de serie een Luistertip en benadrukte het tijdloze karakter: ‘Oudere afleveringen zijn het zeker waard om na te luisteren.’